Fără categorie

Spuma activa

Cand si de ce ar trebui sa folositi spuma auto in spalarea masinii?

Ingrijirea masinii este un subiect larg, cu o multime de variabile de luat in consideratie. De exemplu, cand vine vorba de a spala masina, cand ar trebui sa folositi spalarea cu spuma? De asemenea, stiati ca o spalare prealabila a masinii cu spuma poate avea un impact foarte mare asupra aspectului sau estetic?

Cand se foloseste spuma activa?

Odata ce particulele de mizerie se impregneaza pe caroserie, eliminarea lor folosind forta jetului de apa poate lasa suprafata masinii dvs. deteriorate, cu zgarieturi, motiv pentru care spalarea prealabila folosind spuma este importanta, deoarece particulele de murdarie se vor inmuia, astfel incat spalarea cu jet sa nu afecteze vopseaua masinii dvs.. Unele dintre particulele care au nevoie de o spalare prealabila includ excremente de la pasari, insecte si plante lipicioase, a caror indepartare ar putea lasa masina cu urme si zgarieturi permanente. O modalitate eficienta de a face o spalare prealabila este sa folositi un nebulizator cu spuma activa pentru a clati masina de sus in jos, asigurandu-va in acelasi timp ca toate locurile in care ar putea fi prinsa murdaria sunt umezite. Scopul ar trebui sa fie sa slabiti cat mai mult stratul de murdarie si, daca este posibil, sa scapati de tot de mizerie.

Ce este spuma activa?

Spuma activa este un detergent pentru curatarea masinii, conceput pentru a acoperi complet exteriorul unei masini. Cea mai buna spuma active ar trebui sa lase un strat alb gros, care are aspect similar cu zapada pe partea exterioara a masinii.

Procesul in sine necesita sa va acoperiti masina cu spuma folosind un nebulizator. Puteti merge in spalatorii auto pentru a lasa profesionistii sa faca acest lucru pentru dvs., desi puteti face acest lucru fara probleme in propria curte.

Cu toate acestea, daca nu aveti astfel de echipamente de aplicare spuma de inalta tehnologie, puteti utiliza si un vermorel sau un pulverizator cu sita fina, cum ar fi un pulverizator cu solutie de curatat geamuri. Scopul final este sa va asigurati ca masina este acoperita in totalitate in aceasta spuma, astfel incat murdaria sa poata fi indepartata cu usurinta.

Acestea fiind spuse, nebulizatoarele sunt acum mai accesibile si puteti cumpara una fara sa sapati adanc in buzunar. Acest echipament este mult mai convenabil decat un vermorel atunci cand vine vorba de a scapa de excremente de pasari, insecte si alte tipuri de murdarie dura cand va curatati masina.

Un nebulizator este o modalitate buna de a aplica spuma activa Top Gear, deoarece aerul comprimat si apa asigura o aplicare mai buna. De asemenea, presiunea asigura ca spuma ajunge in toate locurile importante unde o sticla cu pulverizator ar putea sa nu ajunga.

De ce sa folositi spuma activa?

Unul dintre avantajele principale ale utilizarii unei spume active spre deosebire de sampon sau un detergent de spalare pentru aceasta etapa a procesului de curatare a masinii este ca aceasta substanta este conceputa pentru a inmuia murdaria de pe masina, ceea ce nu este un lucru obisnuit la spalarea cu detergent.  In plus, in timp ce un sampon pentru spalarea masinii va lasa adesea urme atunci cand se usuca, o spuma activa nu va cauza astfel de inconveniente intrucat ea se va prelinge de pe masina luand si murdaria cu ea.

Din acest motiv, spuma activa va face mai usoara munca de curatare a masinii, nu mai complicata. Un alt motiv pentru a utiliza o spuma activa, spre deosebire de samponul pentru spalarea masinilor este ca este mult mai ieftin, raportul de dilutie fiind unul mult mai mare si consumul pentru spalarea unei masini fiind mult mai mic.

Masina spalata cu spuma active va parea mult mai curata, stralucitoare,  deoarece unele dintre petele pe care o spalare obisnuita le-ar putea lasa in urma datorita apei dure combinate cu soda din detergent sau sampon  vor fi tratate in timpul unei astfel de spalari.

Cum functioneaza spuma activa?

Spuma are o putere de curatare puternica care o face sa adere la particulele de murdarie de pe suprafata masinii, astfel incat acestea sa fie ridicate si indepartate de pe vopseaua masinii. Fara a utiliza aceasta spuma activa, o spalare mult mai riguroasa ar fi necesara pentru a scoate particulele de pe suprafata masinii.

Samponul obisnuit nu este conceput in mod unic pentru acest rol, desi scopul sau este de a scapa de murdaria de pe masina. Spuma activa poate face fata particulelor mari pe care samponul auto obisnuit nu le poate, deoarece este mai penetranta pentru a se asigura ca murdaria este eliminata rapid si usor pentru a lasa suprafata mai putin predispusa la deteriorare in timpul procesului de curatare. Dupa aplicarea cu spuma activa, o clatire va scurge adesea toata aceasta murdarie, astfel incat sa puteti incepe sa utilizati materiale de curatare obisnuite pentru a va asigura masina – ceara auto, solutie cauciucuri, degresanti etc. O prespalare fara spuma active poate aduce in mod evident dezavantaje semnificative, deoarece particulele pot zgaria suprafata masinii si pot strica aspectul vopselei.

Ar trebui sa lasati spuma activa sa actioneze pe suprafata masinii aproximativ 10-15 minute. Acesta este timpul necesar ca spuma sa isi faca magia si sa se asigure ca pe suprafata masinii nu mai este murdarie fixa.

Atunci cand utilizati o spuma activa, puteti evita, de asemenea, sa va inmuiati masina, in special la jante si motor unde deseori se instaleaza murdarie. Spuma activa este mai buna pentru ca-si mentine spuma pe suprafata si este proiectata pentru a-si pastra puterea si eficienta de curatare chiar si atunci cand ramane doar cateva minute. Samponul se usuca adesea atunci cand este lasat pe suprafata mai mult de cateva minute, lasand in urma pete considerabil vizibile.

Spalarea masinii cu spuma active este foarte importanta daca doriti sa ii protejati suprafata si vopseaua. Atunci cand utilizati acest produs de curatare, murdaria care ar avea, de altfel, efecte abrazive asupra masinii, care duce la zgarieturi si la alte forme de deteriorare, este eliminata de pe masina inainte de a folosi jetul de apa care prin presiune si frecare ar accentua problemele.

De asemenea, trebuie sa retineti ca spuma activa este special conceputa pentru a slabi particulele mari de murdarie care ar avea nevoie de multa spalare pentru a fi indepartate prin folosirea detergentilor obisnuiti. Deci, asigurati-va ca utilizati spuma active si nu sampon in timpul acestui important proces de curatare.

De fapt, ar trebui sa luati serios in considerare obtinerea unui nebulizator pentru a face acest proces mai rapid si mai eficient. Rezultatele de curatare obtinute dupa utilizarea acestui echipament, pe langa o spuma activa de calitate, sunt mult mai impresionante. Va recomandam spuma activa produsa de noi, pe care o puteti comercializa si online.

https://www.ecotech.com.ro/categorie-produs/cosmetice-auto/spuma-activa/

Lasă un răspuns