Fără categorie

Spalarea pardoselilor

Mopul traditional umed ramane cel mai bun mod de a curata diverse tipuri de pardoseala. In timp ce mopul de tip plat cu rezerva combinate cu maturarea, sunt excelente pentru curatarea zilnica a prafului, doar o curatare umeda saptamanala este o solutie de curatare adecvata si poate oferi intr-adevar curatarea profunda de care are nevoie podeaua.

Mopul umed este de departe cea mai buna metoda de curatare a pardoselii din placi de marmura,  placi ceramice sau de portelan. Cu toate acestea, nu este o idee buna sa folositi apa pe orice tip de pardoseala din lemn sau parchet laminat, pluta, bambus sau orice alt tip de pardoseala in care producatorul descurajeaza contactul cu apa. Lemnele sau laminatele etansate corect pot tolera stergerea umeda ocazionala, dar pentru aceste pardoseli nu se recomanda stergerea cu multa apa.

Cat de des se curata podeaua?

Ca regula generala, pardoselile din zonele cu trafic intens, cum ar fi bucatariile, zonele de luat masa, baile, intrarile si holurile, ar trebui sa fie maturate sau aspirate zilnic in fiecare zi si date cu mopul o data pe saptamana. Va recomandam sa alegeti detergentul pardoseli Factor Net pentru pardoselile cu trafic intens si Actium ca detergent pardoseli cu trafic redus-moderat sau pentru intretinere. In timp ce o stergere buna este esentiala pentru mentinerea podelelor curate, maturarea regulata sau aspirarea sunt esentiale pentru mentinerea finisajului si a duratei de viata a pardoselii. Acest lucru se datoreaza faptului ca indeparteaza murdaria si pietrisul care pot deteriora podeaua in timp ce mergeti. Cand vine vorba de curatare, cel mai bun moment pentru curatare este atunci cand pardoseala pare ca are nevoie de ea.

Majoritatea oamenilor isi imagineaza ca stiu deja cum sa stearga podeaua, dar o greseala cheie adesea comisa este aceea de a neglija utilizarea celei de-a doua galeti pentru apa de clatire. Este des intalnit sa folositi doar o galeata cu apa de spalat si sa clatiti mopul in aceeasi apa folosita pentru spalarea podelei. Cea mai buna metoda este utilizarea a doua galeti – una pentru o solutie de apa si detergent pardoseli si alta cu apa curata de clatire. De asemenea, puteti folosi o galeata pentru apa de spalare si puteti umple chiuveta cu apa proaspata pentru a clati.

Alegeti un mop si galeti

Alegeti un mop in functie de tipul de podea. Daca aveti o podea cu multa textura, cum ar fi unele pardoseli din gresie ceramica, veti dori mopul mai clasic cu siruri sau un mop cu banda. Daca aveti o podea neteda, un mop burete va functiona bine. Galetile de mop cu stoarcere incorporata functioneaza bine daca utilizati un stergator sau un mop cu banda, dar orice galeata cu maner va functiona bine daca utilizati un mop burete.

Mop si galeti

Alegeti un produs de curatare si respectati dilutia specificata de producator. Selectati un detergent de curatare proiectat pentru tipul dvs. de pardoseala.

Nu lasati ca podeaua sa se transforme intr-o mizerie lipicioasa si noroioasa si maturati sau aspirati bine inainte de a o atinge cu mopul umed. Acesta este, de asemenea, un moment bun pentru a spala in prealabil petele lipicioase pe care le observati atunci cand maturati sau aspirati. Faceti acest lucru cu un degresant. Vezi Magre

Evitati tentatia de a dubla cantitatea de detergent pardoseli intr-un efort de a creste puterea (sau viteza) de curatare. Aceasta nu este o idee buna, deoarece apa de spalare extraconcentrata nu va curata mai bine si va fi doar mai greu de clatit. Urmati intotdeauna instructiunile de pe eticheta detergentului.

Incepeti sa stergeti podeaua, sa lucrati de la un capat la altul si sa va miscati, astfel incat sa stati intotdeauna pe o zona neatinsa pentru a preveni urmele. Mop in linii drepte daca utilizati un mop burete. Pentru mopurile de carpa, mop cu o miscare de figura 8 pentru a utiliza designul mopului dvs. cel mai eficient.

Repetati procesul de stergere si clatire pentru fiecare sectiune pana cand ati terminat podeaua. Pe masura ce lucrati, urmariti atat apa de spalare, cat si apa de clatire. Cand devin vizibil cenusii sau murdare, goliti si reumpleti galetile. Utilizarea apei murdare de spalare sau a apei de clatire raspandeste doar apa murdara pe podea si complica procesul de clatire.

Faceti o clatire finala

In acest moment, podeaua dvs. ar trebui sa fie acum destul de curata, cu putine sau zero reziduuri de detergent. Dar pentru o etapa de curatare suplimentara, puteti da cu mopul pe toata podeaua o ultima data folosind doar apa proaspata  de clatire. Daca apa de clatire se murdareste veti sti ca a fost necesara o clatire finala.

Lasati totul sa se usuce

Clatiti bine mopul si galeata de mop si lasati-le sa se usuce complet inainte de a le pastra. Lasati podeaua sa se usuce complet inainte de a merge pe ea.

Lasă un răspuns