Fără categorie

Solutii desfundat tevi

Indiferent ca e vorba despre chiuvetele de la baie, bucatarie, de vasul de toaleta sau de scurgerea de la cada, fiecare dintre noi a avut cel putin o data in viata problema cu infundarea acestora. Cauzele sunt variate dar exista sufieciente solutii desfundat tevi menite sa rezolve acest tip de probleme.

 

Cauze

Alimentele si resturile menajere ramase in urma spalarii vaselor, in amestec cu uleiurile folosite la gatit si detergentii utilizati se lipesc pe tevile de scurgere impiedicand scurgerea sa functioneze normal. Sunt suficiente cate firimituri de paine, boabe de orez, zat de cafea si ulei pentru a infunda scurgerea.

In principiu, recomandam sa nu aruncati resturile de ulei in chiuveta sau in toaleta. Pe langa faptul ca acesta creaza mediul perfect pentru crearea depunerilor si straturilor de calcar, acesta are o influenta negativa asupra mediului si a statiilor de epurare.

Resturile de mancare ramase pe tacamuri si vesela incercati sa le aruncati ca gunoi menajer si nu in chiuveta si, totodata, recomandam folosirea unei site pe scurgere, care poate fi curatata usor. Alimente precum orez, cafea, faina, coji mici de oua sau diverse paste se pot lipi de tevi si chiar isi maresc volumul in contact cu apa, fapt ce favorizeaza colmatarea tevilor.

La baie si cada, situatia devine si mai dificila, intrucat intervin resturi de sapun, pasta de dinti, par ramas de la barbierit sau pieptanat. Parul este cel mai mare inamic al scurgerilor, pentru ca faciliteaza depunerile creand adevarate dopuri ce obtureaza scurgerile.

Veti observa ca scurgerea apei din chiuveta se va face cu greutate, iar, daca situatia persista, din cauza depunerilor, veti simti si un miros neplacut degajat de depunerile din scurgere.

 

Solutii

Veti gasi pe piata nenumarate solutii speciale, dezobturanti lichizi sau granule desfundat tevi, cele mai multe fiind pe baza de soda. Soda este un produs eficient in dizolvarea grasimilor atunci cand este folosit cu apa calda, dar poate dizolva doar depunerile minore, neputand rezolva situatiile dificile. Mai mult, aceasta creaza o pelicula pe tevi care faciliteaza depunerile de calcar.

Impotriva depunerilor usoare de grasimi puteti folosi solutii simple precum bicarbonatul de sodiu, otetul, sarea sau zeama de lamaie in combinatie cu apa fiarta, dar si acestea produc reactii chimice care sunt usor corozive. De obicei aceste solutii nu sunt capabile sa indeparteze dopuri mari, ele fiind eficiente numai impotriva depunerilor de mici dimensiuni.

Dizol-ul este o solutie pe baza de acid sulfuric, are efect imediat asupra depunerilor de natura organica: grasimi, par, unghii,  hartie avand o puternica reactie puternic exoterma in contact cu apa – va debloca si cele mai grele situatii. Produsul are in compozitie un pachet de inhibitori care previne coroziunea metalelor si nu afecteaza tevile si poate fi folosit ca solutie desfundat tevi canalizare. Nu are actiune asupra obiectelor din plastic, daca acestea sunt cauza obturarii, trebuiesc indepartate prin metode mecanice.

 

Pana la urma, este alegerea fiecaruia ce produse foloseste pentru dezobturarea tevilor. Cand nicio alta solutie nu functioneaza, va recomandam sa incercati Dizol, acid pentru desfundat tevi – e o solutie la indemana oricui si nu veti regreta alegerea facuta.

Lasă un răspuns