Fără categorie

Masuri de combatere COVID -19

* Virusul nu este un organism viu, ci o moleculă proteică (ADN) acoperită de un strat protector de lipide (grăsimi), care, atunci când este absorbit de celulele mucoasei oculare, nazale sau bucale, își schimbă codul genetic, (mutație) și se transformă în celule agresor și multiplicator.

* Întrucât virusul nu este un organism viu, ci o moleculă de proteine, acesta nu este ucis, ci se descompune de la sine. Timpul de dezintegrare depinde de temperatură, umiditate și tipul de material în care se află.

* Virusul este foarte fragil; singurul lucru care îl protejează este un strat subțire de grăsime. Acesta este motivul pentru care orice săpun sau detergent este cel mai bun remediu, deoarece spuma dizolva grăsimea (de aceea trebuie să frecați mâinile atât de mult: timp de 20 de secunde sau mai mult, pentru a face multă spumă). Prin dizolvarea stratului de grăsime, molecula de proteină se dispersează și se descompune singură.

* Căldura topește grăsimea; acesta este motivul pentru care este atât de bine să folosești apă peste 25 de grade Celsius pentru spălarea mâinilor, hainelor și a tot. În plus, apa caldă face mai multă spumă și asta o face și mai utilă.

* Alcoolul sau orice amestec cu alcool de peste 65% DIZOLVĂ ORICE GRĂSIME, în special stratul lipidic extern al virusului.

* Orice amestec cu 1 parte de înălbitor și  5 părți de apă dizolvă direct proteina, o descompune din interior.

* Apa oxigenată ajută mult după săpun, alcool și clor, deoarece peroxidul dizolvă proteina virusului, dar trebuie să o utilizați pură ceea ce afectează pielea.

* FĂRĂ SERVICII BACTERICIDE. Virusul nu este un organism viu ca bacteriile; nu se poate ucide ceea ce nu este viu cu antibiotice

* Niciodată nu agitați/scuturați îmbrăcămintea, cearceafurile sau alte materiale folosite sau neutilizate. În timp ce este lipit pe o suprafață poroasă, este foarte inert și se dezintegrează doar între 3 ore (țesătură și suprafață poroasă), 4 ore (cupru, pentru că este natural antiseptic; și lemn, pentru că elimină toată umezeala și nu o lasă să se desprindă și se dezintegrează), 24 ore (carton), 42 ore (metal) și 72 ore (plastic). Dar dacă îl scuturați sau folosiți un pămătuf de curățare, moleculele de virus plutesc în aer până la 3 ore și pot fi inhalate cu ușurință.

* Moleculele de virus rămân foarte stabile la frig extern sau frig artificial precum aparatele de aer condiționat în case și mașini. De asemenea, au nevoie de umiditate pentru a rămâne stabile și, mai ales, întuneric. Prin urmare, mediile dezumidificate, uscate, calde și luminoase îl vor degrada mai repede.

* LUMINA UV pe orice obiect care o poate conține descompune proteina virusului. De exemplu, pentru dezinfectarea și reutilizarea unei măști este perfectă. Fiți atenți, de asemenea, lumina UV descompune colagenul (care este proteic) la nivelul pielii, provocând în cele din urmă riduri și cancer de piele.

* Virusul NU POATE trece prin pielea sănătoasă.

* Oțetul NU este util, deoarece nu descompune stratul protector de grăsime.

* NICI ȚUICA, PALINCA ȘI NICI VODKA, nu ajută cu nimic în lupta cu coronavirusul. Cea mai puternică vodcă este 40% alcool și ai nevoie de 65%. Spre exemplu, apa de gură are 65% alcool.

* Cu cât este mai limitat spațiul, cu atât mai multă concentrație a virusului poate exista. Cu cât este mai deschis sau ventilat natural, cu atât mai puțin.

* Toată această informație este foarte utilă, dar trebuie să vă spălați pe mâini înainte și după ce atingeți mucoasa, mâncarea, încuietorile, butoanele, comutatoarele, telecomanda, telefonul mobil, ceasurile, computerele, birourile, televizorul etc. precum și când folosiți baia.

* Trebuie să hidratați mâinile uscate de la atâta spălare, deoarece moleculele se pot ascunde în micro fisurile rezultate în pielea uscată. Cu cât crema este mai groasă, cu atât mai bine.

* De asemenea, asigură-te că ai unghiile cât se poate de scurte, astfel încât virusul să nu se ascundă acolo.

Pentru cei care trebuie să iasă din casă, dar se tem că ar putea fi infectați cu noul coronavirus, există o metodă de a se asigura că nu își asumă niciun risc.

Stropește covorul de la intrare cu o soluție care conține clor, șterge-te bine pe picioare pe covorul îmbibat cu clor înainte să intri în casă, lasă pantofii la ușă pe un alt covor stropit cu clor. Lasă cheile, ochelarii de soare și telefonul pe o tăviță pregătită special. Lasă geanta într-un loc special, pe un șervet de hârtie și mergi direct în baie și spală întâi mănușile, pentru a le putea scoate în siguranță. Dă-le apoi jos cu grijă, astfel încât să nu atingi exteriorul. Pune-le într-o pungă de plastic pregătită dinainte, la fel și masca, apoi leagă pungile. Spală-te bine pe mâini și folosește apoi dezinfectant.

Rutina nu se termină aici!

Scoate pungile cu masca și mănușile din casă și aruncă-le atunci când duci gunoiul. Scoate geaca și las-o la aerisit, împreună cu hainele și pantofii pe care i-ai avut afară. Revino la chei, ochelari și telefon și dezinfectează-le meticulos. Dezinfectează geanta. Revino la ușa de la intrare și dezinfectează clanța, yala și întrerupătorul pe care le-ai atins. Spală-te din nou pe mâini și folosește soluție pentru dezinfectare. Ține cont și de faptul că și curățenia în casă trebuie să fie mai riguroasă decât de obicei pentru a scădea cât mai mult șansele de supraviețuire ale virusului.

Dezinfectatul mâinilor e esențial, pentru că virusul se răspândește cel mai repede prin contaminare directă. Dar oamenii nu trebuie să repete obsesiv acest lucru, ci doar după ce au venit de afară, înainte de masă ori dacă au atins vreun obiect posibil contaminat.

In functie de rezultatele pe care le doriti, va recomandam sa cititi cu atentie fisele si descrierile produselor pe care le achizitionati. Dezinfectanti cu aviz Beactive pe care ii producem au spectru larg de igienizare, dezinfectare, foarte util ca masura de prevenire a virusului COVID19  iar pe site-ul nostru regasiti toate informatiile fiecarui produs comercializat de noi.

Lasă un răspuns