Fără categorie

Incalzire in pardoseala

Inainte de a intra in mituri, sa analizam mai intai diferitele tipuri de incalzire prin pardoseala.

In prezent, exista doua tipuri de sisteme de incalzire prin pardoseala: sistemele electrice si sistemele hidraulice, care functioneaza cu apa calda. Sistemul hidraulic vine, de asemenea, in doua infrastructuri diferite cunoscute sub numele de sistem uscat si sistem umed, iar diferenta dintre cele doua este modul in care sunt montate conductele

Pentru sistemele de apa, tevile sunt in sapa, in timp ce in sistemele uscate, tevile sunt in placile de podea pentru a servi drept conductor de caldura. De obicei, veti gasi varianta hidraulica „umeda” cu proiecte de constructii noi, in timp ce versiunea uscata si sistemele electrice sunt cele mai potrivite pentru renovari.

Acum, ca cunoasteti putin aspectul tehnic al incalzirii prin pardoseala, este timpul sa va uitati la conceptiile gresite din jurul acestuia.

Mitul 1: incalzirea prin pardoseala este mult mai scumpa decat radiatoarele

Este adevarat ca pretul instalarii incalzirii prin pardoseala este cu 30% mai scump decat radiatoarele traditionale. Dar incalzirea prin pardoseala este o investitie care da roade pe termen lung. Deoarece sistemul este mai eficient din punct de vedere energetic si necesita mai putina intretinere, utilizatorii isi vor avea facturi mici de energie, iar costurile generale ale sistemului sunt mult mai mici decat radiatoarele traditionale.

Mitul 2: o casa cu incalzire prin pardoseala nu se incalzeste niciodata

Desi este adevarat ca incalzirea prin pardoseala nu produce la fel de multa caldura ca un radiator conventional, genereaza suficienta caldura pentru a crea un mediu confortabil. Sistemul functioneaza pentru a distribui uniform caldura pe toata suprafata podelei, astfel incat temperatura camerei poate ajunge pana la 25 ° C. Proprietarii pot regla termostatul cu cateva grade mai jos si pot fi siguri ca nu pierd caldura.

Mitul 3: incalzirea prin pardoseala este incalzire electrica din punct de vedere tehnic

Desigur, incalzirea electrica prin pardoseala functioneaza cu energie electrica, dar sistemul hidraulic functioneaza cu apa calda si incalzire centrala. Exista, de asemenea, o optiune pentru conectarea unui sistem de pardoseala la o pompa de caldura. In timp ce pompa de caldura necesita putina energie electrica, se bazeaza si pe energie regenerabila. Deoarece incalzirea prin pardoseala functioneaza la o temperatura constanta scazuta, alegerea pentru a adauga o pompa de caldura la sistemul dvs. este o alegere ideala.

Mitul 4: incalzirea prin pardoseala necesita mai mult timp pentru a incalzi o casa, astfel incat temperatura nu este niciodata consecventa.

In timp ce incalzirea electrica prin pardoseala functioneaza aproape la fel de repede ca radiatoarele, sistemele hidraulice reactioneaza putin mai incet. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa suferiti de temperaturi scazute. Este important sa vedeti cum puteti configura sistemul dvs. pentru a se potrivi cel mai bine stilului dvs. de viata si a va mentine interiorul la o temperatura confortabila. De exemplu, daca aveti un sistem hidraulic, puteti modifica setarile pentru a va asigura ca temperatura camerei scade doar cu trei grade in timpul noptii.

Mitul 5: incalzirea prin pardoseala este instalata numai in podea

Acest lucru poate fi o surpriza, dar puteti instala incalzire prin pardoseala unde doriti. De asemenea, il puteti instala in pereti sau tavan pentru a incalzi incaperile chiar mai repede. Per total, incalzirea prin pardoseala nu ocupa spatiu suplimentar, asa ca o puteti integra perfect in orice interior modern.

Mitul 6: incalzirea prin pardoseala iti face picioarele sa se umfle

In primele zile de incalzire prin pardoseala, temperatura camerei ar putea creste la peste 35 ° C si, in acest caz, picioarele ar putea sa se umfle. Dar cu sistemele actuale de astazi, aceste situatii nu mai apar, mai ales daca casa dvs. este bine izolata. De fapt, adaptarea incalzirii prin pardoseala cu o pompa de caldura permite sistemului sa asigure racirea, ceea ce este un plus in lunile fierbinti de vara.

Mitul 7: incalzirea prin pardoseala este nesanatoasa

Incalzirea prin pardoseala previne circulatia particulelor de praf care pot provoca alergii sau boli. Proprietarii de case pot profita, de asemenea, de umiditatea mai buna si de un mediu mai sanatos, fara acarieni si mucegaiuri, ceea ce este deosebit de util pentru persoanele care sufera de alergii sau probleme respiratorii.

Mitul 8: nu puteti combina incalzirea prin pardoseala cu parchetul

Daca tineti cont de cativa factori, puteti combina cu usurinta incalzirea prin pardoseala si parchetul. Daca aveti un tip de lemn stabil, rezistent la umiditate si versiunea multistrat, unde scandurile au o latime de pana la 15 cm, totul ar funtiona perfect!

Regasiti in oferta  noastra teava incalzire in pardoseala, cat si toate echipamentele necesare unei instalari complete.

Lasă un răspuns