Fără categorie

Incalzire in pardoseala: cum se calculeaza necesarul de teava?

Sistemul de incalzire in pardoseala vine cu plusurile sale (confort termic, economisire energie, ecologic,

mediu de locuire sanatos,spatii atractive optic,  fara corpuri de incalzire, amenajare libera a spatiului), dar, pana la a profita  de  beneficiile unui astfel de sistem, planificarea lucrarii si executia pot aduce multe batai de cap. Iata cateva sfaturi pentru a sti exact la ce detalii trebuie sa fiti atenti si pentru a estima corect materialele necesare in asa fel incat  sistemul de incalzire in pardosela sa funtioneze optim.

Daca casa dumneavoastra este izolata termic  si ferestrele sunt termoizolante (termopan), necesarul de caldura (pentru a stabili de ce capacitate trebuie sa fie centrala) se poate calcula inmultind numarul de metrii patrati cu inaltimea  si cu 35 W / metrucub. Astfel veti estima puterea pe care trebuie sa o aiba centrala termica, raportand necesarul de caldura la 1000 W. Va recomandam o centrala in condensatie in combinatie cu sistemul de incalzire in pardoseala.

La un pas de 15 cm montaj tevi, metrajul de teava trebuie calculat inmultind 7 cu metrii patrati ai suprafetei de acoperit. De exemplu, daca avem o suprafata de 100 m², vom avea nevoie de aproximativ 700ml teava.

Pentru a calcula ce tip de distribuitor aveti nevoie, trebuie sa luati in considerare urmatoarele aspect:

 

  • Un montaj ideal recomanda sa nu depasiti 80 ml pe o cale distribuitor, ceea ce inseamna ca, daca, spre exemplu , aveti de acoperit un living de 18m², unde v-ar intra aproximativ 126ml teava, ideal ar fi sa luati in calcul 2 circuite, nu unul

 

  • Atunci cand estimati de cate circuite aveti nevoie pentru intregul sistem, ganditi-va cum doriti sa gestionati sistemul pe viitor, cate incaperi individuale vreti sa comandati, daca doriti sa comandati separat fiecare cale in parte

 

Pentru ca sistemul sa incalzeasca eficient toate zonele, necesarul de metri liniari teava se va calcula si in functie de tipul de finisaj al podelei (parchet, gresie), iar distribuitorul se va alege numai dupa calculul total al intregului necesar de metri teava pentru fiecare nivel in parte.

Va atentionam ca aceste calcule sunt partiale. Intrucat fiecare casa are particularitatile ei si fiecare proprietar adaptarile sale personalizate , va recomandam sa cereti opinia specialistilor nostri pentru a avea siguranta unei reusite in proiectul dumneavoastra de incalzire in pardoseala.

Lasă un răspuns