Fără categorie

Cum se poate reduce umiditatea in casa?

Umiditatea ridicata se simte ingrozitor, iar vara este cel mai rau.

Esti transpirat si te simti incomod cand e prea umed in casa ta.Tot ce iti doresti este o modalitate de a ameliora disconfortul: sa iti readuci calitatea aerului din interior si sa te bucuri de tine acasa.

Care este nivelul ideal de umiditate interioara vara?

Gama magica pentru umiditatea interioara ideala este de 30-50%.Prea multa umezeala in aer te face sa fii fierbinte, inconfortabil si poate avea efect daunator asupra casei tale.

Este adevarat: prea multa umiditate determina cresterea mucegaiului si poate crea condens in peretii tai. Recomandam pentru combaterea mucegaiului utilizarea solutiilor noastre pe baza de bacterii, solutii eco care va pot proteja cu eficienta casa. Acest lucru duce la deteriorarea structurii si putrezirea lemnului. Prea multa umiditate este rea ​​si pentru tine. Poate duce la probleme respiratorii, aparitii alergice si intreruperi ale somnului.

Pe de alta parte, aerul care nu are suficienta umiditate declanseaza, de asemenea, alergii, astm si poate deteriora pardoselile din lemn. Aceasta este o mare problema in timpul iernii.

La un nivel de umiditate de 30-50%, gasesti echilibrul intre prea multa umiditate si insuficienta, ceea ce te mentine atat pe tine cat si casa ta confortabil.

In afara de transpiratie, cel mai simplu mod de a afla nivelurile de umiditate din casa ta este sa cumperi un higrometru.Un higrometru masoara nivelul de umiditate din aer. Nu sunt scumpe si le puteti gasi usor.Odata ce ai higrometrul, masoara aerul din casa ta. Este mai mare de 45-50%? Daca da, trebuie sa reduceti nivelul de umiditate.

Acum stii ca trebuie sa iti reduci nivelul de umiditate – dar cum o faci?

  1. Folositi aparatul de aer conditionat

Aparatul de aer conditionat ajuta in mod natural la reducerea umiditatii interioare, deoarece introduce un aer mai rece in timp ce elimina aerul cald si umed. Pastrati umiditatea sub control prin reglarea aparatului de aer conditionat si schimbati frecvent filtrul. Orice lucru care restrictioneaza fluxul de aer sau determina oprirea functionarii aparatului de aer conditionat nu va avantajeaza.

  1. Folositi activ gurile de evacuare / sistemele de ventilatie

Cand faceti dus sau gatiti pe o soba fierbinte, utilizati sistemele de ventlatie, hota. Desi este posibil sa le opriti in mod normal dupa ce ati terminat activitatile, pastrati-le putin mai mult timp. Acest lucru va fi de mare ajutor in reducerea umiditatii interioare.

  1. Faceti dusuri mai reci

Dusuri fierbinti = aer umed.Iubim dusurile fierbinti, dar ele sunt dusmanul confortului in casa in acest scenariu. Nu spunem ca trebuie sa treceti la bai de gheata. Prin scaderea temperaturii dusurilor la doar cateva grade, nu veti adauga atat de mult abur in aer, ceea ce ajuta la nivelurile de umiditate.

  1. Remediati orice tevi care au scurgeri

Ultimul lucru pe care doriti sa il faceti atunci cand incercati sa reduceti umiditatea interioara este sa adaugati umiditate. Scurgerile de conducte si baterii fac exact asta.Remediati eventualele scurgeri si infasurati conductele expuse in izolatie – acest lucru va impiedica formarea condensului. Semnele scurgerilor includ gips-carton patat, pete umede si facturi incarcate la apa.

  1. Pastrati-va gutiere curate

Jgheaburile sunt adesea cauza scurgerilor de apa in interior. Este important sa va curatati jgheaburile si sa va indepartati burlanul de casa.

  1. Uscati rufele afara

Majoritatea dintre noi avem haine pe care nu le putem pune in uscator. Iarna, folosim rafturi de uscare interioare. Dar vara, toate acele haine umede va vor ajuta sa va faceti casa mai umeda. Va recomandam sa va agatati hainele pe un suport de uscare exterior sau pe o linie de haine. Daca trebuie sa agatati hainele pentru a le usca in interior, va recomandam sa achizitionati un dezumidificator. Pentru orice casa cu subsol, aceasta este o necesitate.

  1. Achizitionati un dezumidificator

Cea mai sigura modalitate de a reduce umiditatea interioara este de a cumpara un dezumidificator.

Dezumidificatoarele se potrivesc chiar in interiorul dispozitivului de tratare a aerului si elimina umezeala din aer in timp ce trece. Cand aerul acesta ajunge la tine, este uscat si racoros – asa cum ne place sa fie vara. De fapt, va trebui sa utilizati aparatul de aer conditionat mult mai putin, deoarece acum va ajuta sa mentineti nivelurile de umiditate scazute. Asta inseamna mai putini bani cheltuiti pentru facturile de racire.

  1. Mutati-va plantele de casa

Plantele sunt vii si frumoase, dar isi elibereaza o cantitate echitabila de umiditate. Daca locuinta dvs. are o multime de plante de interior, acest lucru ar putea determina cresterea nivelului de umiditate.

Va sugeram o mutare temporara fie intr-o singura camera bine ventilata, fie intr-un loc exterior.

  1. Folositi brichete de carbune

Brichetele de carbune nu mai sunt doar pentru gratar. De fapt, fac un instrument destul de bun de dezumidificare. Nu glumim – acest lucru functioneaza! Tot ce trebuie sa faceti este sa luati cateva brichete si sa le asezati intr-un recipient – un cos sau o cutie. Carbunele este foarte absorbant si va aspira umezeala din aer. Trebuie doar sa-l inlocuiti la fiecare 2-3 luni.

  1. Deschideti o fereastra

Uneori, doar deschiderea ferestrei va va ajuta sa reduceti nivelul de umiditate.

Cu toate acestea, nu doriti sa faceti acest lucru prea mult atunci cand aerul conditionat functioneaza. In caz contrar, cheltuiti bani pentru racirea aerului care nu ramane in camera.

 

Lasă un răspuns