Fără categorie

Cum se curata un aragaz electric sau plita cu inductie

Cum se curata un aragaz electric sau plita cu inductie

Masinile aragaz electrice sunt disponibile in doua variante – arzatoare cu bobina de metal si acoperite cu sticla – si ambele sunt usor de curatat daca stiti ce sa faceti. Masinile aragaz cu inductie au un blat din sticla-ceramica si pot fi curatate folosind aceeasi metoda ca si la cel electric acoperit cu sticla.

Un aragaz electric cu bobina metalica are de obicei patru componente principale care necesita curatare:

  1. bobinele (care transmit caldura),
  2. vasele de picurare (acele boluri metalice care tin bobinele),
  3. partea inferioara a plitei si

4 suprafata plitei in sine.

Daca bobinele si vasele de picurare sunt deja destul de curate: arzatoarele electrice cu bobina se pot murdari foarte mult, dar se auto-curata (mai mult sau mai putin). Dati bobinelor o stergere rapida cu o carpa umeda, apoi rotiti arzatoarele la maxim timp de aproximativ 3 minute. Orice murdarie acumulata va arde imediat- desi, in functie de cat de murdare sunt, poate doriti sa deschideti o fereastraJ Opriti arzatoarele si lasati-le sa se raceasca complet, apoi stergeti-le din nou.

Daca bobinele si vasele de picurare au murdarie solida: incalziti bobinele la foc mare timp de cateva minute pentru a arde orice reziduu, lasati-le sa se raceasca complet, apoi trageti bobinele din aragaz cu o ridicare usoara; ar trebui sa iasa cu usurinta. Ridicati si vasele de picurare. Spalati vasele de picurare cu apa calda cu lichid de vase, apoi inmuiati-le, da, ati ghicit – acea solutie magica – Magre. Lasati vasele de picurare sa stea asa timp de 10 pana la 15 minute.

In timp ce vasele de picurare se odihnesc, curatati bobinele. Asezati cateva foi de ziar si apucati o periuta de dinti uscata. Frecati usor bobinele pentru a indeparta orice este incrustat; ar trebui sa se desprinda sis a cada pe ziar. Stergeti bobinele cu o carpa umeda, uscati-le bine cu o carpa uscata si indreptati-va inapoi la chiuveta.

Clatiti bine solutia Magre degresanta de pe vasele de picurare si dati-le o spalare finala in apa calda, uscati-le bine cu o carpa fara scame si uitati-va la reflectia de oglinda pe care o au in final.

Curatarea sub un aragaz electric

Uneori, o soba electrica poate emite un miros de arsura cand o porniti. Acesta este de obicei un semn ca trebuie sa curatati sub plita. Ridicati partea din fata a aragazului ca o capota; ar trebui sa se deschida in acelasi mod. Utilizati un burete umed pentru a sterge partea inferioara si pentru a indeparta orice bucati de mancare ratacite care ar fi putut fi prinse – sau folositi un aspirator pentru a aspira totul!

Curatarea plitei

Pentru a curata o plita electrica, incepeti prin a o sterge cu o carpa umeda pentru a colecta bucati de alimente, apoi spalati orice grasime cu un burete cu lichid de vase. Pentru pete dure si scurgeri acumulate, pulverizati Magre pe suprafata plitei, apoi lasati amestecul sa stea timp de 10 pana la 15 minute inainte de a-l spala usor. Uscati aragazul cu o carpa curata, asezati bobinele metalice inapoi in vasele de picurare si vasele de picurare inapoi in aragaz si bucurati-va.

Pentru scurgeri mai dure si alimente lipite, pulverizati liber partea inferioara a aragazului cu Magre, apoi frecati suprafata cu un spalator non-abraziv pentru a curata toate portiunile urate. Uscati bine cu o carpa fara scame – si nu uitati sa dati si partea superioara a „hotei”!

Solutiile degresante contin, de cele mai multe ori soda, asa ca mare atentie la timpul de actionare specificat pe eticheta de produs. Ca varianta Eco, mai ales in cazul produselor din materiale  sensibile – inox, de exemplu – puteti folosi produse pe baza de bacterii ca substanta activa, selectate pentru capacitatea lor de a degrada material organic ace se acumuleaza in timp pe suprafete dure, cum ar fi grasimi, protein, substante zaharoase. Aceste produse sunt biodegradabile, eco-friendly si ofera o metoda sigura si eficienta de curatere. Vezi produsul Biodetergent General Eco. https://www.ecotech.com.ro/produs/detergent-cu-bacterii-general-eco/

Curatarea cuptoarelor cu inductie din sticla

Daca detineti unul, aveti permisiunea sa va bucurati. Acest model nici ca ar putea fi mai usor de curatat – inclusiv acei plasturi in care mancarea a ars la suprafata.

Pasul 1: Stergeti suprafata cu o carpa uscata pentru a colecta bucatile de mancare sau firimiturile.

Pasul 2: Presarati pe toata suprafata Biodetergent General Eco

Pasul 3: Umpleti o galeata sau oala mica sau orice aveti cu apa fierbinte si lichid de vase, astfel incat sa fie spumoasa. Inmuiati un prosop de bucatarie in apa fierbinte, apoi scoateti prosopul astfel incat sa fie umed, dar sa nu fie ud.

Pasul 4: Asezati prosopul deasupra aragazului, setati un cronometru timp de 15 minute si urmariti cateva videoclipuri in timp ce substanta actioneaza si, in principiu, va curata aragazul.

Pasul 5: Cand cronometrul canta, ridicati prosopul si folositi-l pentru a curata plita. Dupa ce toate punctele murdare au fost curatate, stergeti cu un burete umed.

Pasul 6: uscati aragazul cu un prosop curat si ati terminat!

Acum, ca aragazul tau este stralucitor, poti gati mancarea preferata cu drag. Amintiti-va ca o stergere rapida de fiecare data cand ati terminat va va economisi o gramada de timp pe termen lung.

In plus, beneficiati de avantajul suplimentar al unui aragaz (si a unei bucatarii) cu care va puteti mandri.

Lasă un răspuns