Fără categorie

Cum sa speli corect ferestrele

Spalarea ferestrelor este o treaba plictisitoare – asa ca doriti sa va asigurati ca o faceti corect din prima. Poate arata usor, dar, de fapt, chiar si cel mai experimentat spalator de geamuri ar putea beneficia de un curs de perfectionare cu privire la modul de curatare a geamurilor. Pentru a evita sa va refaceti munca, iata cateva mici trucuri pe care le puteti folosi:

  1. Alegeti o zi uscata si innorata.

Chiar si atunci cand soarele straluceste, este posibil sa nu obtineti cantitatea maxima de lumina naturala in casa dvs. daca ferestrele dvs. sunt acoperite de un film de murdarie, praf, bug-uri stropi de ploaie sau pete. Pentru a va bucura pe deplin de zilele mai lungi si de privelistile luxuriante ale exteriorului, spalarea geamurilor este foarte importanta.

Daca faceti aceasta treaba intr-o amiaza fierbinte cu soare stralucitor, produsul de curatat se va usca pe geamurile fierbinti inainte de a o sterge, lasand dungi greu de indepartat. Daca vremea nu va coopera cand va hotarati sa faceti curat, incepeti din partea umbrita a casei.

  1. Indepartati mai intai murdaria si praful.

Inainte de a incepe, maturati murdaria de pe rama ferestrei cu o perie sau aspirati-o cu dispozitivul de praf al masinii. Acest lucru va impiedica transformarea murdariei intr-o mizerie noroioasa atunci cand este amestecata cu o solutie profesionala geamuri. Daca ecranul ferestrei pare deosebit de murdar, scoateti-l si spalati-l cu apa fierbinte si o perie moale, apoi clatiti-l si lasati-l sa se usuce inainte de a-l pune la loc.

Pentru spalarea rapida a jaluzelelor orizontale si verticale, recomandam stergerea ambelor parti cu un puf din microfibra sau deschiderea lamelelor si trecerea peste fiecare mai intai cu o carpa umeda si apoi cu una uscata.

  1. Alegeti cele mai bune solutii de spalat geamuri si pulverizati cu generozitate.

Nu faceti economie de solutii curatat geamuri, mai ales daca ferestrele dvs. par foarte murdare. Aveti nevoie de mult detergent pentru a dizolva si a suspenda murdaria, astfel incat sa poata fi stearsa complet – economisiti si veti ramane doar cu dungi.

Recomandam Solutia profesionala geamuri Brillax https://www.ecotech.com.ro/produs/detergent-geamuri-oglinzi-vitrine-brillax/

Asezati un prosop mare sub fereastra pentru a prinde orice scurgeri.

Alegeti varianta de pulverizare fina caci substanta ramane acolo unde pulverizati pana cand o stergeti, ceea ce inseamna mai putine picaturi si mai putina mizerie.

  1. Folositi o carpa din microfibra.

Unora le place sa usuce geamurile cu ziar, dar este mai bine sa  folositi carpe din microfibra. Sunt super absorbante, lavabile si lasa sticla stralucitoare si fara urme. Folositi o carpa curata din microfibra sau un burete pentru a trece peste suprafata ferestrei, incepand din partea de sus si lucrand in jos pana la partea de jos. Nu uitati sa stergeti si cadrul, atat in interior, cat si in exterior. Pulverizati bine geamul cu Solutia. Folosind un prosop curat, fara scame, uscati complet fereastra folosind o miscare in forma de Z.

Incercati carpele de sticla din microfibra care au o textura speciala in fagure de miere pentru a indeparta petele de apa, murdaria de la oglinzi si sticla fara a zgaria. Daca preferati sa folositi prosoape de hartie, alegeti o marca care sa fie la indemana. Prosoapele de hartie slabe pot sfarama si lasa scame in urma.

  1. Evitati racletele de geamuri

Spalatorii profesionisti de geamuri spun ca sunt foarte utile, dar trebuie sa stii cum sa le folosesti correct. Problema principala este ca stergi geamurile si unde se scurge tot? Pe podea.

Datorita potentialului factor de mizerie si picurare, recomandam evitarea utilizarii racletelor, in special pentru geamurile mici, dar acestea pot fi utile pe ferestrele de dimensiuni mari, mai ales pe exterior.

  1. Luati totul pas cu pas

Trebuie sa va curatati geamurile doar o data sau de doua ori pe an, dar este si mai usor daca impartiti lucrarea si o faceti camera cu camera. Cand curatati, stergeti o parte a geamului pe orizontala si cealalta pe verticala. Daca se formeaza urme, veti sti cu usurinta daca sunt in exterior sau in interior.

Uneori ferestrele pot fi patate cu depozite minerale, in special in zonele cu apa dura. Exista mai multe metode pentru curatarea geamurilor afectate de depozite de minerale, dar cel mai bun pariu este un produs de curatare commercial General Eco https://www.ecotech.com.ro/produs/detergent-cu-bacterii-general-eco/. De exemplu, elimina petele de calciu, var si rugina; pur si simplu urmati instructiunile atunci cand il utilizati.

Desi curatarea geamurilor poate fi o „pacoste”, merita sa va puteti bucura de vederi neobstructionate … si sa lasati soarele sa straluceasca!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?