Fără categorie

Cum sa faci eficient curatenie in baie

Cum sa faci eficient curatenie in baie?

Cu tactici superefective poti sa scapi usor de bacteriile de uz casnic si de germenii care pot exista in baia casei tale. Indiferent daca veti duce lupta antibacteriana in etape sau o veti castiga dintr-o singura lovitura, punerea in aplicare a acestor obiceiuri la fiecare doua luni va fi ca si cum ati scapa definitive de griji.

Ce trebuie sa faceti? Sa incepem de sus in jos. Scoate perdelele de dus si inelele de plastic si pune-le in masina de spalat cu detergentul tau obisnuit si cateva prosoape vechi, care actioneaza ca spalatori pentru a ajuta la scaparea de spuma de sapun si mucegai. Lasati sa se usuce. Pentru usile de dus, folositi cu incredere un detartrant de obiecte ceramic – o solutie de geamuri nu va fi eficienta intrucat pe sticla de la cabina de dus se creaza depuneri de calcar de la apa dura – vezi  https://www.ecotech.com.ro/produs/detartrant-obiecte-ceramice-bianco/ . Dupa ce le-ati curatat cu Bianco, stergeti cu o carpa umeda si apoi frecati si uscati cu o carpa noua si uscata din microfibra. Cuva are mai putine probleme – o spalare saptamanala cu un detartrant de tip Bianco este de obicei suficienta. Dar pentru o stralucire suplimentara, umpleti-l mai intai cu apa fierbinte, apoi scurgeti-l. Aplicati Bianco si lasati-l sa stea 15 minute inainte de spalare.

De ce? Pe langa problema spumei de sapun si a depunerilor de calcar exista si capul de dus, care poate adaposti Mycobacterium avium, un agent patogen legat de boala pulmonara. Se spune ca pornirea unui dus neglijat poate trimite milioane de germeni direct in plamani. Pentru o detartrare in profunzime, amestecati Bianco cu putina apa fierbinte si turnati amestecul intr-o punga; puneti capul de ds in punga si legati punga la gura; lasati-l asa peste noapte. Scoateti capul de dus dimineata si porniti-l la presiune cat mai ridicata, clatiti-l si uscati-l.

Cele mai bune practici: stergeti condensul de pe toate suprafetele dupa dus si lasati fereastra deschisa timp de o ora pe zi pentru a reduce nivelul de umiditate al camerei.

Pentru produsele din inox, baterii de cada/dus, cap de dus etc. va recomandam sa utilizati Detanox https://www.ecotech.com.ro/produs/detartrant-obiecte-inox-detanox/.

Chitul folosit la sigilari in baie este poros si foarte sensibil la cresterea bacteriilor. Cea mai buna practica: sigilati chitul la fiecare sase luni pentru a preveni infiltrarea umezelii si a murdariei.

Ce trebuie sa faceti pentru curatarea faiantei, gresiei: pulverizati placile, blaturile, peretii si tavanul cu un produs de curatat universal vezi Bianco – si porniti dusul, pornind apa fierbinte pana cand se formeaza abur (aproximativ cinci minute). Opriti apa, inchideti usa la iesire si lasati aburul si produsul de curatat sa se amestece timp de 20 de minute. Stergeti apoi toate suprafetele cu o carpa curata. Pentru a ajunge la punctele inalte, utilizati un mop curat si uscat din microfibra. Stergeti si podeaua din gresie, dar numai dupa ce va asigurati ca ati terminat.

Sapunurile, impreuna cu murdaria si celulele  pielii pe care le indeparteaza, lasa in urma un film microscopic?

Cele mai bune practici: pentru a minimiza urmele de apa pe placile ceramice, aplicati un strat de ceara auto o data pe an (cum ar fi ceara lichida https://www.ecotech.com.ro/produs/ceara-auto-lichida-5-kg/  ). Apa va strecura si se va rostogoli. Vopseaua rezistenta la mucegai poate ajuta, de asemenea, pe peretii si tavanele baii.

Si robinetii de la bateriile de baie? Ii atingi dupa ce ai folosit toaleta si inainte de a te spala pe maini. Pentru robinet, dupa pulverizare cu Detanox, pentru intretinere, puteti folosi servetele de dezinfectare de unica folosinta, care reduc semnificativ bacteriile. In schimb, carpele pot muta germeni dintr-un loc in altul. Studiile arata ca s-au gasit chiar si bacterii din vasul de toaleta in chiuveta de bucatarie. Daca trebuie sa folositi carpe, fiti atenti la locul in care fiecare este destinata si depozitata.

Cele mai bune practici: Inlocuiti cu prosoape curate la fiecare trei pana la patru zile. Intindeti prosoapele umede pe o bara, unde poate circula aerul, mai degraba decat agatandu-le de un carlig, unde se formeaza pliuri. Nu uitati sa curatati prosopul; de asemenea, colecteaza bacterii. Si evitati sa atarnati prosoape umede langa toaleta.

Pregatiti-va sa tremurati: canalul de scurgere castiga pentru cel mai mare numar de bacterii din baie – depasind chiar si scaunul de toaleta. Pentru scurgeri, care la baie pot deveni un cosmar din cauza sapunului combinat cu par si alte componente organice (unghii, pielite etc), va recomandam folosirea periodica de dezobturant Dizol. In studiile facute s-au detectat atat de multe bacterii in scurgere cat ati gasi pe o scandura folosita pentru taierea carnii crude.

De ce: sunt imprastiate si prind umezeala – aceasta este o reteta pentru tocana de bacterii!

Pentru vasul de toaleta si capacul WC, utilizati Igieno Pro in mod regulat, de preferat macar o data pe zi. https://www.ecotech.com.ro/produs/detartrant-wc-anticalcar-si-rugina-igieno-pro/

Desi ajuta la reducerea mucegaiului si a mucegaiului, ventilatorul inhaleaza, de asemenea, particule de mizerie din aer, care pot ramane pe lame si ventilatie. Cele mai bune practici: puneti ventilatorul pe un temporizator (o treaba usoara) si rulati-l in timpul fiecarui dus si timp de 30 de minute dupa aceea pentru a mentine umezeala (si consumul de energie) sub control.

Si ca o idee general valabila –  Ori de cate ori curatati baia, fie ea curatenie profunda sau rapida, uscati bine toate suprafetele dupa aceea.

Lasă un răspuns