Fără categorie

Cum sa alegi cel mai bun detergent de vase?

Intr-o piata plina de variante, este dificil sa alegi un detergent de vase care sa ti se potriveasca? Si asta in conditiile in care unii pot curata cruste si pot elimina petele de apa, in timp ce altii abia isi pot indeplini sarcina lor fundamentala: curatarea.

Spalati-va manual vasele cu un finisaj stralucitor, si veti fi, in acelasi timp bland cu mediul si mainile cu noile formule de la Ecotech Chemicals.

Varietatea detergentilor de vase este plina de potiuni viu colorate, fiecare conceputa sa va atraga atentia si sa va convinga ca va fi raspunsul pentru a va face spalatul vaselor mai usor mai usor, mai rapid si mai sanatoas. Spalarea vaselor este o necesitate si poate fi dificil sa selectati un detrgent de vase care va va curata vasele fara a otravi mediul si a va usca mainile. Cum sa alegi? Eticheta detergentilor  va spune ca produsele sunt mai puternice, indeparteaza grasimea, sunt naturale – exista atat de multe optiuni! Am cercetat si parcurs piata si va putem ajuta sa alegeti cel mai bun detergent de vase pentru bucataria dvs.

Ce trebuie sa luati in considerare atunci cand alegeti detergentul de vase

Exista multe elemente de luat in considerare atunci cand cumparati lichid de spalat vase pentru a va asigura ca cumparati cel mai bun produs.

Apa dura vs. apa moale

Cunoasterea diferentei dintre apa dura si cea moale poate avea un impact material asupra detergentului de vase care sa se potriveasca cel mai bine bucatariei tale.

Apa dura contine o concentratie ridicata de minerale naturale, cum ar fi calciu, cupru sau magneziu. Aceste minerale sunt colectate pe masura ce apa de ploaie se scurge prin sol si ofera suplimente minerale naturale oamenilor atunci cand o beau. Deoarece mineralele tind sa cada din apa, apa dura poate lasa picaturi tulburi pe sticlarie.

Apa moale este naturala, iar apa de ploaie este moale in mod natural.

Pentru a stabili ce tip de apa aveti, exista truse simple de testare disponibile pe piata. Cu toate acestea, daca hainele tale albe incep sa arate gri dupa cateva spalari sau observi pete pe ochelari pe care i-ai uscat la aer, probabil ca ai apa mai dura. O modalitate rapida de a spune daca aveti apa dura sau moale este sa vedeti cat de spumoasa devine apa dvs. cand se adauga detergent de vase: daca spuma se dezvolta rapid cand se adauga doar o cantitate mica, apa dvs. este cel mai probabil moale. Cand se adauga lichid de vase in apa tare, detergentii sunt ocupati cu dizolvarea mineralelor, rezultand mult mai putina spuma.

Sensibilitatea pielii

Toti detergentii pentru vase includ agenti tensioactivi si agenti anti-grasimi. Pentru cei cu pielea foarte sensibila sau care au nevoie sa spele o multime de vase si prefera sa nu poarte manusi, aceste substante pot provoca iritatii, eruptii cutanate, uscaciune si mancarime. Acesti cumparatori ar trebui sa caute in mod special formulari sau alegeri pentru piele sensibila, fara coloranti, parfumuri sau sulfati, care pot provoca iritatii suplimentare ale pielii.

Produs ecologic

Aceleasi substante va spala canalul de scurgere, unde vor fi in cele din urma eliberate in fluxul de apa uzata. Ganditi-va cu atentie la ceea ce doriti sa aruncati in apele subterane prin alegerea detergentului dvs. de vase. Produsele etichetate ca ecologice vor include mai putine sau deloc substante chimice care pot dauna vietii vegetale si animale. Fii cu ochii pe ambalaje: sticlele sunt realizate in mod ideal din material reciclat sau pot fi reciclate singure.

Buget

Bugetul este important pentru multi cumparatori, dar atunci cand cumpara detergent de vase, un pret mai mic nu inseamna neaparat mai putin costisitor per total. Multi detergenti de vase cu reducere sunt versiuni slabe ale unor produse similare mai scumpe, asa ca veti ajunge sa folositi (si sa cumparati) mult mai mult, rezultand un cost global mai ridicat – astfel incat produsul mai scump poate fi o cheltuiala mai eficienta. In plus, unele produse ieftine compenseaza substantele chimice mai blande si mai scumpe, folosind detergenti duri care costa mai putin sa fie fabricati – mainile, vasele si mediul inconjurator vor plati pentru acestea.

Avantajele spalarii vaselor cu mana

Spalarea vaselor cu mana folosind lichid de vase are o varietate de avantaje. In primul rand, facturile dvs. de utilitati vor fi mai mici decat utilizarea tuturor celor mai eficiente masini de spalat vase. In plus, mai multa apa pe care o folosesti merge direct in evacuare si se risipeste mai putin. Apele uzate sunt, de asemenea, mai curate: tabletele si formulele pentru masina de spalat vase includ substante chimice dure, abrazive, concepute pentru a curata alimentele de pe vase pe masura ce se pulverizeaza, in timp ce lichidul pentru vase este mult mai bland.

Spalarea manuala este mai buna fata de vasele dvs. si va prelungi semnificativ durata de viata a ceramicii, tacamurilor si vaselor, in special finisajelor antiaderente fine de pe oale si tigai. Veti putea sa verificati calitatea lucrarii de spalare si sa continuati spalarea, daca este necesar.

Cum functioneaza sapunul de vase?

Detergentul de vase contin agenti tensioactivi, care inmoaie coaja lichidelor sau semilichidelor in care sunt dizolvate. Detergentul rupe particulele si le face alunecoase si mai usor de indepartat. Pe grasimea dura, detergentul rupe de fapt uleiul la nivel molecular: molecula sapunului are un capat hidrofil si un capat hidrofob. Uleiul este atras de capatul hidrofob, iar apa de capatul hidrofil, impartind umezeala in afara uleiului si facilitand maturarea si clatirea. Unele sapunuri pentru vase includ, de asemenea, agenti antibacterieni pentru a ucide restul de bacterii si pot include un agent de clatire pentru a preveni acumularea de detergent pe vase. Toti detergentii pentru vase sunt mai eficienti atunci cand sunt folositi cu apa calda sau fierbinte pentru a ajuta la inmuierea resturilor care trebuie indepartate.

Sunt detergentii “Bio” pentru vase cu adevarat mai buni?

R: Produsele de curatare ecologice sunt absolut mai bune pentru mediu, dar daca nu functioneaza eficient, atunci adaugati substante chimice inutil. Desi ar fi minunat sa gasim un detergent de vase complet lipsit de substante chimice, lichidul trebuie sa aiba puterea de a curata intr-adevar vasele. Echilibrarea acestei nevoi cu dorinta de mai putine substante chimice poate fi dificila, dar se poate realiza: scopul este sa pastram substantele chimice necesare si sa le eliminam pe cele care nu sunt.

Cel mai bun mod de a face acest lucru este sa cititi lista de ingrediente. In mod ideal, veti observa ca ingredientele utilizate sunt derivate in mod natural, biodegradabile si netoxice si ca ambalajul este fabricat din materiale reciclabile si / sau durabile. Evitati substantele chimice precum laurilsulfatul de sodiu, clorul, fosfatii si triclosanul, care s-au dovedit a fi potential daunatori. Produsele etichetate „fara parfum” sau care specifica parfumurile adaugate sunt mai susceptibile de a fi ecologice, deoarece multe substante chimice pot fi ascunse in termenii „parfum” si „colorant”. Cu cat ingredientele sunt mai naturale, cu atat produsul este mai verde. Este imposibil sa alegeti un produs fara substante chimice si sa va asteptati sa curate bine vasele, asa ca sunteti in cautarea unui echilibru intre substantele chimice necesare si sariti restul – rezultand un detergent  de vase rapid si eficient, sanatos pentru familia dvs. si pentru mediu.

Cum ma va afecta 1,4-dioxanul din detergentul pentru vase?

Recent, au existat unele controverse legate de siguranta 1,4 dioxanului si de includerea acestuia in detergenti pentru vase. Preocuparea este legatura aparenta dintre substanta chimica si cancer si multi oameni de stiinta au confirmat ca 1,4 dioxan poate fi cancerigen.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta au precizat ca, pentru a fi cancerigena, o persoana trebuie sa fie aproape de o forma concentrata a substantei chimice si sa o respire pentru perioade lungi de timp – cum ar fi sa lucreze intr-o fabrica unde este produsa fara a purta echipament de protectie. Cu alte cuvinte, concentratia de 1,4-dioxan din lichidul de vase este mult prea mica pentru a fi periculoasa. Substanta chimica nu este periculoasa pentru dvs. la acest nivel; cu toate acestea, unii pot alege sa evite produsele care contin aceasta substanta chimica din motive de ingrijorare pentru cei care sunt expusi in mod regulat la aceasta in timpul productiei.

Lasă un răspuns