Fără categorie

Cum sa alegeti un detergent de rufe?

Multi consumatori sunt la fel de loiali fata de marca detergentului de rufe, cum sunt si cu marca bauturii racoritoare preferate. Unii cumpara doar ceea ce a folosit mama lor, iar altii cumpara ceea ce este la vanzare.

Cu atat de multe optiuni de pe piata, veti gasi cu siguranta un detergent de rufe care sa se potriveasca bugetului dvs. si sa raspunda nevoilor dvs. de curatare a rufelor, precum si preferintelor de parfum si responsabilitatii fata de mediu.

Detergent pentru rufe lichid, sub forma de pulbere sau capsule?

Detergentii de rufe de uz general sunt disponibili sub forma lichida, sub forma de pulbere sau capsule. Toate formele de detergent pentru rufe vor curata bine hainele. Cu toate acestea, detergentii lichizi sunt deosebit de eficienti pe petele grase si uleioase si pot fi folositi cu usurinta ca pretratament pentru indepartarea petelor. Cea mai frecventa problema cu utilizarea detergentilor lichizi este utilizarea prea multa pe sarcina sau supradozajul. Capacele pentru sticle de detergent sunt adesea dificil de citit, iar consumatorii folosesc prea mult risipind bani si lasand reziduuri in haine.

Detergentii sub forma de pulbere sunt de obicei mai putin costisitori de utilizat. Acestia sunt cei mai eficienti pentru petele de noroi si murdaria solului. Detergentii sub forma de pulbere pot fi problematici daca aveti apa extrem de rece sau folositi apa rece doar pentru spalare, deoarece este posibil sa nu se dizolve complet. Inainte de a adauga haine si apa, adaugati intotdeauna detergent sub forma de praf in tamburul de spalare. Daca aveti probleme cu reziduurile, amestecati detergentul cu un litru de apa fierbinte si adaugati-l direct in tamburul de spalare inainte de a incarca rufe.

Pachetele capsulate sunt cele mai convenabile si mai simple de utilizat, mai ales daca trebuie sa folositi o spalatorie comunitara. Dar acestea sunt, de asemenea, cele mai scumpe de utilizat pe incarcatura de rufe. Pachetele cu doza unica sunt pre-masurate pentru o sarcina medie a greutatii si a dimensiunii. Daca faceti incarcaturi mari de rufe sau rufe foarte murdare, poate fi necesar sa utilizati doua. Ele pot fi, de asemenea, problematice pentru gospodariile cu copii mici si adulti vulnerabili, deoarece sunt adesea confundate cu bomboane si pot provoca otraviri. Este esential sa invatati sa utilizati pachetele de detergenti pentru rufe corect si in siguranta. Aruncati o privire la nevoile familiei dvs. si acest lucru va va ajuta sa luati o decizie cu privire la utilizarea produselor cu doza unica.

Lichidele, pulberile si ambalajele unice pot fi utilizate la toate temperaturile apei si aproape toate marcile sunt acum formulate pentru a fi utilizate in situatii de inalta eficienta sau standard. Cautati simbolul HE pentru a fi siguri. Atat tipurile de lichide, cat si cele de pulbere sunt disponibile in forme concentrate sau ultra. Asigurati-va ca cititi etichetele pentru a va asigura ca utilizati cantitatea corecta pe incarcatura de rufe.

Pretul detergentului pentru rufe este egal cu calitatea?

Pretul nu este intotdeauna cel mai bun indicator al calitatii detergentilor. Cheia este examinarea listei de ingrediente. Cu cat sunt mai activi ingredienti, cum ar fi surfactantii care ridica solul de pe tesaturi si il suspenda in apa si enzime care indeparteaza petele din produs, cu atat detergentul este mai bun. Si aceste ingrediente cresc pretul produsului.

Veti gasi trei niveluri de preturi pentru detergenti in majoritatea punctelor de vanzare cu amanuntul:

Scump: acestea sunt detergenti de mare capacitate de curatare care includ enzime, agenti tensioactivi si alte ingrediente pentru a indeparta majoritatea petelor si a solului greu.

Nivel mediu: acestia sunt detergenti ce includ unele enzime pentru a contribui la indepartarea petelor, dar contin mult mai putine cantitativ. Acestea functioneaza bine pe sol usor daca sunt utilizate corect la temperaturile optime ale apei.

Reduse: acestia se bazeaza in mare masura pe agentii tensioactivi care suspenda solul pana cand apa din masina de spalat le poate indeparta. Nu sunt buni in indepartarea petelor de pe tesaturi.

Un mare procent  din succesul rufelor impecabile  este acela de a folosi temperaturile corecte ale apei, de a trata in prealabil petele si de a nu supraincarca masina de spalat. Doar dvs. puteti face cea mai buna alegere pentru detergentul care se potriveste nevoilor familiei dvs.

Combinatie de detergenti pentru rufe

Un detergent combinat face doua lucrari. Exemplele includ un detergent plus balsam de tesaturi sau inalbitor sau alternativ de inalbire sigur pentru culoare. Unele dintre aceste caracteristici imbunatatesc performanta unui detergent. Este posibil ca altele sa fie inutile si sa adauge doar costuri suplimentare la fiecare incarcare.

Detergenti de rufe de specialitate

Detergentii care sunt proiectati pentru spalarea mainilor sau spalarea cu masina a articolelor delicate  si sunt mai putin duri decat detergentii obisnuiti. Realizate pentru spalari usoare si tesaturi delicate, sunt o alegere buna in situatia potrivita.

Detergentii fara coloranti sunt cei mai buni pentru rufele pentru copii si rufele persoanelor cu alergii sau piele sensibila.

Lasă un răspuns