Fără categorie

Cum alegeti corect un dezinfectant?

Desi o suprafata pare curata, ea poate fi de fapt contaminata cu numerosi agenti patogeni. Pentru a ajuta facilitatile sa se asigure ca suprafetele sunt curatate si dezinfectate corect, va oferim patru consideratii pentru selectarea dezinfectantilor corespunzatori.

Desi exista mai multi factori care pot avea un impact asupra ratelor de infectie, este esentiala concentrarea asupra practicilor imbunatatite de curatare si dezinfectare. Dezinfectarea corecta cu dezinfectantul potrivit nu numai ca reduce oportunitatea de extindere, ci sporeste satisfactia in randul ocupantilor unei instalatii si limiteaza costurile inutile.”

Pentru o mai buna dezinfectie, facilitatile ar trebui sa aleaga un dezinfectant care:

  1. Are un timp de contact realist

In mod ideal, dezinfectantul va ramane umed si in contact cu agentul patogen cel putin la fel de mult sau mai mult decat timpul de contact enumerat pe eticheta sa. Din pacate, multi dezinfectanti se usuca inainte de atingerea timpului de contact, in special cei cu timpi de contact lungi sau niveluri ridicate de alcool. Deoarece angajatii nu vor reaplica intotdeauna dezinfectantul, acest lucru poate insemna ca suprafetele nu sunt dezinfectate in mod adecvat. Este de preferat un dezinfectant usor de utilizat si eficient, cu un timp de contact mai scurt.

  1. Nu va afecta bunurile

Mobilierul si echipamentul unei instalatii pot fi costisitoare de reparat sau de inlocuit. Unii dezinfectanti pot dauna suprafetelor sau pot scurta durata de viata utila a acestor active. Intelegerea compatibilitatii unui dezinfectant cu aceste suprafete poate ajuta la reducerea daunelor si costurilor inutile.

  1. Va fi compatibil cu instrumentele de curatare

Unele instrumente de curatare pot inhiba eficacitatea unui dezinfectant. De exemplu, bumbacul si unele instrumente de curatat din microfibre se pot lega cu dezinfectanti cuaternari pe baza de compusi de amoniu , impiedicand eliberarea dezinfectantului pe suprafata. Instalatiile ar trebui sa se asigure ca dezinfectantii sunt compatibili cu instrumentele de curatare existente sau achizitioneaza instrumente noi care nu reduc eficacitatea dezinfectantului.

  1. Este sigur si placut pentru personal si oaspeti

Unii dezinfectanti irita ochii, pielea sau caile respiratorii si pot necesita utilizarea echipamentului individual de protectie sau pot avea un miros puternic. Acest lucru poate determina personalul sa reduca la minimum utilizarea produsului, compromitand rezultatele. Ar trebui sa cautati un dezinfectant mai sigur si mai placut de utilizat de catre personal, reducand astfel ranile lucratorilor si reclamatiile vizitatorilor si ale personalului.

Pe langa selectarea dezinfectantului adecvat, companiile ar trebui sa defineasca in mod clar rolurile si responsabilitatile de curatare si dezinfectare, astfel incat angajatii sa stie cine trebuie sa curete si sa dezinfecteze ce, cand, cu ce si cat de des. Apoi, printr-un program de validare, companiile pot monitoriza si masura eficacitatea curatarii si dezinfectarii pentru a asigura conformitatea cu procesul.

Lasă un răspuns