Fără categorie

Cel mai rapid mod de a va dezgheta parbrizul

Vedeti daca va pare familiar – un parbriz inghetat cu gheata pe margini: ati intarziat la serviciu, dar credeti ca daca plecati chiar acum, veti fi la timp. Apoi iti vezi parbrizul. Este acoperit de gheata groasa, care va dura cel putin 10 minute pentru a se indeparta.

Acest scenariu ni s-a intamplat tuturor, care ne parcam masinile afara peste noapte, iarna. Din fericire, exista modalitati rapide de a scoate gheata de pe parbriz, fara sa va luptati cu un racleta. Doar urmati cateva sfaturi.

Faceti sau cumparati o solutie De-icer

Iata optiunile dvs.:

  1. Combinati doua parti alcool izopropilic 70% si o parte apa intr-o sticla cu pulverizator. Deoarece acest lichid are un punct de inghet de 5 grade – spre deosebire de 32 de grade pentru apa – aplicarea acestei solutii pe parbrizul inghetat are un efect rapid.
  2. Se toarna apa intr-o sticla de pulverizare si se adauga o lingura sau doua de sare. Deoarece apa sarata are un punct de inghet mai scazut decat apa dulce, incepe sa topeasca gheata la contact. Sarea rutiera este chiar mai eficienta decat sarea de masa.

Cumparati un spray de dezghetare comercial: cele mai multe spray-uri de dezghetare cumparate din magazin functioneaza bine, dar sunt destul de scumpe.

SFAT: Indiferent de tipul de degivrant pe care il utilizati, depozitati-l la temperatura camerei in casa dvs., nu in portbagajul masinii.

SFAT: Nu incercati niciodata sa scoateti gheata din masina, aruncand o galeata de apa pe ea. Apa calda sau fierbinte ar putea cauza craparea geamului din cauza socului termic. Chiar si apa rece este o idee proasta, deoarece ar putea sa inghete la contact, ingreunand problema. Topiti gheata parbrizului dinspre margini spre interior .

Iata cum sa accelerati efectele sprayului de dezghetare a parbrizului:

Porniti masina.

Rotiti temperatura la cea mai calda setare.

Selectati modul „dezghetare” pentru parbrizele din fata si din spate.

Porniti suflanta la maxim.

SFAT: In timp ce rulati masina pentru a dezgheta parbrizul, asigurati-va ca teava de evacuare este libera. Orice blocaj de gheata sau zapada poate duce la expunerea periculoasa la monoxid de carbon pentru oricine sta in masina.

Pulverizati solutia anti-ice si lasati-o sa stea un minut sau doua pentru a incepe sa actioneze, apoi  indepartati usor gheata cu racleta dvs. de parbriz. Pe masura ce gheata incepe sa se desprinda, indepartati-o.

SFAT: Nu aplicati excesiv solutia antigheata. Pur si simplu pulverizati-o dupa cum este necesar pentru ca gheata sa inceapa sa se topeasca.

SFAT: Odata ce zapada si gheata au disparut, terminati lucrarea cu o stergere rapida dintr-o racleta, o perie cu par moale pe stergatoarele de parbriz pentru a indeparta orice reziduu din spray-ul de degivrare.

Lasă un răspuns