Fără categorie

Biocide

Ce sunt biocidele si de ce sunt atat de utile in procesul de dezinfectare?

Atunci cand discutam despre biocide, trebuie facuta o distinctie intre substanta activa biocida si produsul biocid. Substantele active biocide sunt in majoritate compusi chimici, dar pot fi si microorganisme (de exemplu, bacterii). Produsele biocide contin una sau mai multe substante active biocide si pot contine alte formule neactive care asigura eficacitatea, precum pH-ul, vascozitatea, culoarea, mirosul, etc. dorite ale produsului final. Un produs biocid este unul care controleaza organismele daunatoare sau nedorite prin mijloace chimice sau biologice. Exemple obisnuite de astfel de produse sunt dezinfectantii, conservantii lemnului si repelentii de insecte.

Biocidele sunt utilizate frecvent in medicina, agricultura, silvicultura si industrie. Substantele si produsele biocide sunt folosite ca agenti igienizare sau dezinfectanti si in alte circumstante: clorul, de exemplu, este utilizat ca biocid cu durata scurta de viata in tratarea apei industriale, dar si ca dezinfectant in piscine.

Biocidele au fost utilizate pe scara larga in controlul bacteriilor timp de zeci de ani si sunt incorporate in mod obisnuit intr-o varietate de produse incluzând formulari dezinfectante, produse cosmetice, conservanti, pesticide si antiseptic. In consecinta, biocidele sunt clasificate ca substante active si preparate care contin una sau mai multe substante active, prezentate sub forma in care sunt furnizate utilizatorului.

Produsele biocide sunt disponibile pe piata pentru utilizare de catre consumatorii profesionisti si / sau non-profesionisti.

Ce trebuie sa stiti?

Biocidele pot fi diferentiate in trei moduri :

  • substante active care depasesc anumite concentratii si in conditii definite vor ucide celulele intr-un timp specificat
  • Agenti antimicrobieni – substante active care au efecte adverse asupra cresterii sau supravietuirii microorganismelor
  • Dezinfectanti – formulari care contin substante active sigure pentru aplicare pe suprafete, de exemplu ca solutii dezinfectante pentru casa si care ucid grupuri specificate de microorganisme producatoare de boli in anumite perioade.

Pentru o dezinfectare eficienta sunt necesare produsele biocide dar, in acelasi timp, este extrem de important de stiut ca biocidele pot avea o serie de efecte adverse asupra sanatatii umane, a animalelor de companie, precum si efecte daunatoare asupra mediului, deoarece sunt menite sa ucida organismele vii (sunt de fapt substante otravitoare) atunci cand nu sunt utilizate in conformitate cu indicatiile date de producator pe eticheta produsului.

Cum actioneaza?

Un biocid dezinfectant este destinat sa distruga, sa faca inofensiv sau sa exercite un efect de control asupra oricarui organism daunator. Poate fi folosit in substante produse ca solutii dezinfectante pentru casa, dezinfectant spital – solutii dezinfectante folosite in spital, detergent dezinfectant suprafete, dezinfectant maini.

Dezinfectanti cu aviz Beactive pe care ii producem acopera toata tipurile de dezinfectanti, sunt in lista dezinfectanti autorizati si pot fi achizitionati de pe site-ul nostru.

Cum se foloseste?

Pulverizati pe suprafetele pe care doriti sa le igienizati, lasati sa actioneze 5-10 minute, stergeti cu un prosop hartie. De preferat ca suprafetele sa fie curatate anterior dezinfectarii, pentru rezultate cat mai bune. In cazul in care este vorba despre o suprafata cu probabilitate mare de contaminare – clante usi, manere geamuri, volan masina, butoane lift, chei acces, repetati procedura de oricate ori este necesar.

In functie de rezultatele pe care le doriti, va recomandam sa cititi cu atentie fisele si descrierile dezinfectantilor pe care ii achizitionati.

Dezinfectanti cu aviz Beactive pe care ii producem au spectru larg de igienizare, dezinfectare, foarte util ca masura de prevenire a virusului COVID19 , iar pe site-ul nostru regasiti toate informatiile fiecarui produs comercializat de noi.

Lasă un răspuns